Frettenhok

Een fret heeft een ruime kooi nodig. Veel kant-en-klare kooien zijn snel aan de kleine kant. Eigenlijk zijn de beste kooien die zelf gemaakt zijn.

Ga voor het aanschaffen van een kooi uit van een vloeroppervlakte van 1,5m² voor de eerste twee fretten. Voor iedere volgende fret neem je er 0,5m² bij. De oppervlaktes mogen verdeeld zijn over meerdere etages.

Het inrichten van een frettenhok is erg simpel. Ik ben zelf altijd heel erg blij met de spullen van het grootste Zweedse warenhuis. De trofast lades/poepbakken zijn stevig, goedkoop en makkelijk in gebruik. De wat grotere opbergboxen zijn prima geschikt als slaapverblijf (maak er aan de zijkant een gat in van 10cm doorsnede). Het is voor fretten heel erg belangrijk dat ze ergens IN kunnen slapen.

Het hok richt je in door op iedere etage een poepbak te zetten en er een slaaphoekje te creëren door wat lappen en een hangmat. Op de bodem van een frettenhok liggen alleen wat lappen en deze mag in geen geval bedekt worden met zaagsel of hooi. Fretten zullen dit als een grote poepbak zien.
Een voer- en een waterbak of een waterfles maakt de inrichting compleet.

Een fret kan ook buiten in een ren gehouden worden. Ze moeten dan wel een slaaphok ter beschikking hebben die droog en vorstvrij is. Een fret die vaker buiten gehouden wordt zal een dikkere wintervacht ontwikkelen. Daarom is het sterk af te raden om een fret midden in de winter buiten te gaan houden. Begin in het najaar jouw fret aan de kou te laten wennen.
Een buitenren nooit in de volle zon staan. Een fret kan zeer slecht tegen de hitte en je zult hem daar tegen moeten beschermen.

About Rine Oddens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *