Verblijven Utrecht

Ik kan niet zeggen wat het maximum aan fretten is wat ik kan hebben. Het heeft te maken met het jaargetijde en hoe groot de groepen zijn.
Ik ben begonnen om de fretten in de zomer buiten te laten wonen en in de winter binnen. Maar met de wisselende populatie van de opvang lukt dat niet altijd. Zo kan het gebeuren dat de fretten in de winter toch nog buiten zitten maar ze kunnen altijd zelf kiezen om naar binnen in de schuur te lopen.

De frettenverblijven zijn als volgt ingedeeld

Boven in een slaapkamer van 14m2 heb ik twee grote hokken die in totaal in 7 compartimenten verdeeld kan worden. Gelang de grootte van de groep krijgen ze per 2 fretten 1 appartement. Is de groep groter dan schakel ik een deel door en hebben ze de beschikking over 2 of meerdere appartementen. Deze kamer heb ik verdeeld in 3 losloopplekken. Dus alle fretten kunnen allemaal heel vaak uit hun hok.

In de keuken is een klein hok voor de zieke fretten en voor fretten die medicijnen en/of veel aandacht nodig hebben. Is het nodig dan kan ik dit hok nog in twee├źn delen.

In de huiskamer heb ik een hok met 3 appartementen voor alleenstaande en oudere fretten. Deze mogen om en om in mijn huiskamer los lopen.

Buiten heb ik een kleine en een grote ren.
De kleine ren is voor de groepjes uit de keuken en huiskamer om ook even buiten te kunnen zijn.
De grote ren heeft een verbinding met binnen hokken in de schuur.
In de schuur heb ik 2 hokken boven elkaar die uitkomen in een trappenhuis. Dit trappenhuis leidt naar een buis die in de grote buitenren uit komt.

Dus ruimte genoeg als het nodig mocht zijn, maar alles vol hebben is absoluut niet mijn doel. Maar in nood kan er veel. Ik maak alle hokken dagelijks schoon en alle fretten hebben de mogelijkheid om dagelijks minstens een dagdeel uit hun hok te komen. Dus als het nodig is heb ik heel veel plaats en kan ik veel fretten een goed verblijf aanbieden.

About Rine Oddens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *