Wie ben ik


Op deze website wil ik mij graag aan u voorstellen.
Mijn naam is Rine Oddens en ik woon in Utrecht Terwijde-oost.

Ik wil mijn enthousiasme overbrengen over het houden van fretten. Het houden van een fret als huisdier is niet zo vanzelfsprekend als een hond, kat of een konijn. Helaas zijn er nog veel vooroordelen die ik hier zo veel mogelijk wil “wegpoetsen”. Ik ben er van overtuigd dat iedereen, die deze site goed heeft doorgelezen, heel anders zal kijken naar een fret als huisdier en als maatje.

Ook wil ik frettenbaasjes op weg helpen bij voorkomende problemen over gedrag, huisvesting en gezondheid.
Ervaren frettenbaasjes zullen kunnen genieten van alle zelfgemaakte foto’s, films en verhalen die er op deze site te zien zijn.
Ik hoop dat u net als ik enthousiast zal worden over dit bijzondere huisdier.

Als fretteneigenaar is het natuurlijk ook leuk om je fret af en toe eens lekker te verrassen met een nieuw hangmatje of slaapzakje. Kijk hiervoor in onze webshop. Heeft u hierna nog vragen dan hoor ik dit graag.

Hoe is het begonnen

In het jaar 2000 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de fret. De dierenliefde zat er al van jongs af aan in en ik heb altijd dieren in huis gehad. Het ging bij ons zoals zo vaak in een gezin. De dochter komt op het idee dat ze wel heel graag een fret wil hebben en ik stuur haar weg met de mededeling dat ze eerst maar eens wat boekjes moet lezen en het internet eens na moet lopen.

Ze deed dit keurig en ik ging stiekem ergens kijken om een fret eens live in handen te hebben. En zo gebeurde het dat we een paar maanden later de eerste twee fretten in huis konden verwelkomen. Twee schattige pups maar nog erg happerig. De eerste avond was er wel even paniek omdat we al flink gebeten waren, maar dat ging al snel een stuk beter en binnen een aantal weken veranderden Bindy en Jane in de leukste en vrolijkste huisdieren die je maar kon bedenken. De verslaving begon toe te staan. Helaas is Jane een jaar later gebeten door een hond toen we gingen wandelen en is daar een dag later aan overleden. En wat doe je dan: Je neemt er twee fretten bij en dat waren Twister en Suï twee pups van een paar maanden oud.

Een jaar later kwamen Pebbels en Trendie op ons pad. Twee fretten van 1 jaar die niet bij hun baasje konden blijven. Het klikte direct heel erg goed met onze fretten en het was een vrolijke frettenboel.

In 2003 kregen we het idee dat we wel wat meer voor de fret wilden gaan betekenen. Vanaf dat moment ben ik opvangadres geworden voor frettenvereniging “Frettig Gestoord”
In 2005 nam het opvangen van fretten grotere vormen aan doordat we in ons nieuwe huis meer ruimte konden vrijmaken voor het opvangen van fretten. De opvang is tot op heden nooit meer leeg geweest.
Ook zit ik vanaf 2004 in het bestuur van “Frettig Gestoord” en ben ik in 2007 Voorzitter geworden.

In 2013 en honderden opvangfretten verder, ben ik een ervaringsdeskundige geworden in het socialiseren van bijtfretten en het verzorgen en herkennen van zieke fretten. Deze kennis wil ik graag op deze website met u delen.

In 2017 vang ik nog steeds fretten op. Ik heb geen eigen fretten meer. Als Frettig Gestoord hebben we in 2016 besloten om fretten van 6 jaar en ouder niet meer door te plaatsen maar in de opvang te houden en ze alleen te houden bij een van onze opvangadressen en ze een goede oude dag te geven. Ik heb altijd nog een paar van deze oude fretten in mijn huis wonen. Ook de vele ex-opvangfretjes die terug komen voor vakantie houden mij flink bezig.